BYT’S

Het Badminton Youth Team (afgekort: BYT’S) vormt de jeugdwerking van BC De Klamp. De werking stelt een duidelijke structuur voorop met aandacht voor vrij spel, training, competitie en tornooien voor gemotiveerde jeugdspelers van 6 tot 18 jaar.

Een team van gediplomeerde trainers staat in voor een gestroomlijnde omkadering en begeleiding.

De jeugdspelers worden onderverdeeld in verschillende groepen op basis van spelniveau en badmintonervaring. Zo zijn er recreatieve groepen en competitieve groepen die allen genieten van een aangepaste begeleiding.

Op de ontmoetingen van het PBA-jeugdcircuit of andere jeugdtornooien hebben de spelers de kans om zich te meten met leeftijdsgenoten van andere clubs. Zij die de badmintonkriebel te pakken hebben kunnen ook deelnemen aan de jeugdcompetitie.

Een aantal jeugdspelers uit onze club strijden in teamverband mee in de jeugdcompetitie georganiseerd door de PBA. Op het einde van het seizoen worden de laureaten door PBA en door de Gemeente in de bloemetjes gezet.

Vanuit de PBA worden er voor alle clubs uit de provincie een aantal jeugdtornooien georganiseerd. Meer info over dit Jeugdcircuit kan je terugvinden onder de Rubriek “Jeugdcircuit“.

Dat onze club op dit Jeugdcircuit goed vertegenwoordigd is, bewijst de Paul Rouchet Trofee die we in 2015 in onze prijzenkast hebben mogen plaatsen. Deze trofee wordt gegeven aan de club die gemiddeld per deelnemer het beste resultaat behaalde.

2015-05-29 22.28.04
Paul Rouchet trofee 2015

Mocht je interesse hebben voor het spelen van competitie en/of tornooien en Jeugdcircuits kan je voor meer informatie altijd bij één van de trainers terecht of bij onze jeugdverantwoordelijke Els Dure.