Jeugdwerking

Badminton Youth Team

Het Badminton Youth Team (afgekort: BYT’S) vormt de jeugdwerking van badmintonclub De Klamp. De werking stelt een duidelijke structuur voorop met aandacht voor vrij spel, training, competitie en tornooien voor gemotiveerde jeugdspelers van 6 tot 18 jaar.

Een team van gediplomeerde trainers staat in voor een gestroomlijnde omkadering en begeleiding. De jeugdspelers worden onderverdeeld in verschillende groepen op basis van spelniveau en badmintonervaring. Zo zijn er recreatieve groepen en competitieve groepen die allen genieten van een aangepaste begeleiding.

Op de ontmoetingen van het PBA-jeugdcircuit of andere jeugdtornooien hebben de spelers de kans om zich te meten met leeftijdsgenoten van andere clubs. Zij die de badmintonkriebel te pakken hebben kunnen ook deelnemen aan de jeugdcompetitie.

Een aantal jeugdspelers uit onze club strijden in teamverband mee in de jeugdcompetitie georganiseerd door de PBA. Op het einde van het seizoen worden de laureaten door PBA en door de gemeente in de bloemetjes gezet.

PBA-jeugdcircuits

Elk seizoen worden er in de provincie Antwerpen zo’n tiental jeugdontmoetingen georganiseerd. We moedigen onze jeugdspelers aan om aan zo veel mogelijk jeugdontmoetingen deel te nemen, want spelplezier staat in het PBA Jeugdcircuit centraal.

Er wordt telkens in poule gespeeld, zowel in het enkel als in het dubbel. Per leeftijdscategorie wordt er met een A- en B-reeks gespeeld, zodat elke jeugdspeler in een poule van zijn/haar niveau terecht komt. De poules en eventuele finales worden per categorie telkens binnen de 2 uur afgewerkt, zodat niet nodeloos moet gewacht worden tussen de matchen door. Bij minibad kan dit langer duren, omdat deze spelers geen dubbelspel spelen, en hierdoor meer wedstrijden krijgen.

Om onze jeugdspelers te motiveren om hier ook aan deel te nemen, voorziet BC De Klamp het volgende:

  • Het inschrijvingsgeld voor elke ontmoeting wordt door de club betaald.
  • Indien nodig trachten we voor vervoer van en naar de ontmoeting te zorgen.
  • Er zullen telkens één of meerdere jeugdtrainers aanwezig zijn om de spelers te begeleiden.

Inschrijven voor een jeugdontmoeting kan uitsluitend via BC De Klamp.

Paul Rouchet Trofee

Dat onze club op dit Jeugdcircuit goed vertegenwoordigd is, bewijst de Paul Rouchet Trofee die we in 2015 in onze prijzenkast hebben mogen plaatsen. Deze trofee wordt gegeven aan de club die gemiddeld per deelnemer het beste resultaat behaalde.